Autodesk AutoCAD

2D-en 3D CAD software vertrouwd door miljoenen mensen om overal en altijd ontwerpen te tekenen, ontwikkelen en automatiseren

Vertrouwd door miljoenen, gebouwd op vier decennia innovatie. Autodesk®️AutoCAD®️ biedt een eersteklas 2D-en 3D-ontwerpervaring met verbeterde automatisering. 

Met AutoCAD kunt u markeringen toevoegen en feedback verwerken, het tellen van objecten automatiseren, tekeningen vergelijken en gebruikmaken van AutoCAD-inzichten om meer te weten te komen over functies waarmee u sneller aan de slag kunt. 

AutoCAD bevat gespecialiseerde toolsets met branchespecifieke functies voor architectuur, mechanisch & elektrisch ontwerp, etc. Dit betekent dat u snel en eenvoudig toegang heeft tot gegevens van alle Autodesk producten. 

Architecten, ingenieurs en bouwprofessionals gebruiken AutoCAD om:
  • 2D-geometrie en 3D-modellen met vaste objecten, oppervlakken en mesh-objecten te ontwerpen en van aantekeningen te voorzien
  • Taken zoals het vergelijken van tekeningen, tellen van objecten, toevoegen van blokken, maken van schema's, etc. te automatiseren
  • Een aangepaste werkruimte te creëren om de productiviteit te maximaliseren met add-on apps en API's

Beschikbaar voor gebruik met Windows en Mac.

 

Bezoek onze nieuwspagina en krijg toegang tot de AutoCAD 2024 Shortcuts Guide

Belangrijkste functies in AutoCAD

AutoCAD® heeft een flexibel abonnementsmodel, waarbij bij elke release en productupdate nieuwe functies beschikbaar worden gesteld. 

 
Belangrijkste functies 


Inzicht in activiteiten
Blijf op de hoogte van relevante bestandswijzigingen en toegang gedurende de hele levenscyclus van uw project met details van activiteiten van meerdere gebruikers in een DWG-bestand, waarbij er bijna geen installatie nodig is voor bestanden op LAN-, lokale en cloudservers.

Smart Blocks: Replacement
Smart Blocks Replacement helpt je snel de blokken te vinden die je nodig hebt door een of meer blokken te vervangen via suggesties op basis van machine learning, recent gebruikte blokken en handmatige selectie van vervangende blokken.

Smart Blocks: Placement
Met Smart Blocks Placement kun je automatisch blokken in je tekening plaatsen op basis van waar je tot nu toe dezelfde blokken hebt ingevoegd in je DWG-bestand, waardoor je minder hoeft te klikken en tijd bespaart.

Markup Assist Updates
Versnel cross-platform markup workflows dankzij uitgebreide machine learning mogelijkheden & essentiële ervaringsverbeteringen. Deel en annoteer tekeningen veilig op desktop, web of mobiele apparaten.

Beschikbaar voor gebruik op Windows en Mac

Voltooi ontwerpen in een fractie van de tijd dankzij gespecialiseerde toolsets

AutoCAD bevat 7 gespecialiseerde toolsets met branchespecifieke workflows, bibliotheken, automatisering voor architectuur, mechanisch design, 3D mapping en meer. Onderzoek toont een gemiddelde productiviteitswinst van maar liefst 63% aan, van AutoCAD-taken die werden voltooid met behulp van de gespecialiseerde toolsets, vergeleken met de basis AutoCAD.

  • Automatiseer plattegronden, doorsneden en aanzichten
  • Krijg toegang bibliotheken van meer dan 750,000 symbolen en onderdelen
  • Teken snel pijpleidingen, loodgieterswerk en leidingen met mechanische tools
  • Ontwerp kanalen, elektrische leidingen en circuits voor HVAC, sanitair en elektriciteit met MEP
  • Genereer automatisch annotaties, lagen, schema's, lijsten en tabellen
  • Maak op regels gebaseerde workflows om nauwkeurig de industriestandaarden te handhaven
Ontdek hoe u hetzelfde werk kunt doen in een fractie van de tijd! Profiteer van de gespecialiseerde toolsets die bij uw AutoCAD-abonnement inbegrepen zijn.

Beschikbaar met Windows en Mac 

AutoCAD vs. AutoCAD LT

Hoe weet u welke software geschikt is voor uw workflow? 

Autodesk heeft in samenwerking met enkele consultants een studie opgezet waarin zij de verschillen tussen AutoCAD en AutoCAD LT onderzochten. 


Key Findings

 

  Icon_Fast

 

 

 
Werk sneller

Het bewerken en beheren van parametric constraints gebeurde 33% sneller met het gebruik van AutoCAD.

 

Icon_Reduce

 

 
Verminder de werkduur

De tijd die u nodig heeft om plannen en verbeteringen te creëren en bewerken neemt met 46% af als u AutoCAD gebruikt.

 

Icon_Bespaard

 

 
 
Bespaar tijd met CAD-standaarden

Door gebruik te maken van CAD-standaarden in AutoCAD bespaart u tot 81% van uw tijd.

 

Icon_Check

 

 

 
Win tijd

In het algemeen bespaart u tot wel 86% van uw tijd wanneer u AutoCAD gebruikt.

 

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Of wilt u een overzicht van alle verschillen en gelijkenissen tussen AutoCAD en AutoCAD LT

Download dan nu het rapport en/of de one-pager boordevol informatie!

 

Download nu het rapport Download nu de one-pager

Zoek uw dichtstbijzijnde Autodesk-erkende reseller

Autodesk Authorised Resellers zijn er in alle soorten en maten - door er een te kiezen die bij u past, kunt u uw doelen sneller en goedkoper bereiken en uw klanten beter van dienst zijn.

 

 

 

Vind hier uw dichtstbijzijnde Autodesk Authorised Reseller >

Heeft u een vraag? Vul uw gegevens in om in contact te komen met een van onze teamleden. 

Op zoek naar een offerte? Vul hier uw gegevens in en wij zorgen ervoor dat een van onze Authorised Autodesk Resellers contact met u opneemt.

Uw persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt voor de verwerking van uw informatieaanvraag of inschrijving en worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Meer informatie in onze privacyverklaring.